Over buggyen

Hits: 1775

Peter Lynn was in 1990 de eerste die de buggie ontwikkelde. Daarna volgde er meer ontwerpers.  En in de tussentijd zijn er al meer dan 10.000 van Peter Lynn verkocht.

Een buggie is een driewielig karretje, sommige ook met 4 of 2 (die over het algemeen zelden voorkomen) zonder remmen. Waarmee je doormiddel van een vlieger (meestal een matras) je kunt voort bewegen. Terwijl je er zelf in zit en de vlieger bestuurd. Met de vlieger kun je dan zelf de snelheid bepalen. Er zijn al snelheden bereikt van 80 km/p.u. Het beste is dan ook om deze tak van sport uit te oefenen op een grote ruimte waar je naar hartelust bezig kunt zijn. Hier in Nederland zijn er een aantal plaatsen die daarvoor uitstekend geschikt zijn. Een ieder die zelf vliegers of buggie’s ontwerpt en bouwt zal bevestigen dat het steeds opnieuw een avontuur is. Het ontwerpen op zich is een weg vol twijfels, plussen en minnen optellen en uiteindelijk keuzes maken. aat de knop eenmaal om en start het moment van bouwen, dan is er geen weg meer terug. Vervolgens ben je vaak maanden aan het werk zonder vooraf te weten hoe de vlieger zal vliegen of de buggie zal rijden. Als het resultaat uiteindelijk is zoals je had verwacht of zelfs soms beter dan dat, dan is de voldoening groot. Wij zelf bouwen tegenwoordig ook onze eigen buggie’s. Voor de snelheid doen wij het niet maar meer voor het comfor. En natuurlijk ook voor de vormgeving. Bij de eerst zijn wij nog een aantal punten tegen gekomen die verbeterd kunnen worden. En wij zijn nu  dan ook bezig. Met het bedenken van een nieuw ontwerp.

Keuze buggie.

Er is een ruime keuze aan buggie's. Van 2, 3 tot 4 wielen. De bekendste uitvoering is de driewieler Zo heb je een standaard buggie die je overal kunt gebruiken. Maar ook buggie's die specifiek voor een bepaald terrein zijn gebouwd. zo heb je een buggie voor om in de duinen, ruig terrein of op een erg zachte ondergrond te rijden. Deze buggie heeft grote brede banden. Maar er zijn ook buggie's waarmee wedstrijden gereden worden op asfalt. Die zijn dan ook lichter en wendbaarder. Ik kan hier wel verder op in gaan maar omdat de keuze zo groot is. Lijkt het mij ook beter om naar de dichts bijzijnde vliegerspecialist bij jouw in de buurt te gaan. En je daar optimaal te laten adviseren.