Algemene informatie Kitesurfen

Hits: 639

Kitesurfen is een sport vol regels en veiligheidsmaatregelen. Maar er is nog veel meer omtrent deze sport, wat moet je allemaal weten als kitesurfer?

Veiligheid
Kitesurfen is leuk, maar doe het wel veilig! Onervaren kitesurfers wordt aangeraden kiteles te volgen, niet alleen om het kitesurfen onder de knie te krijgen, ook om veilig te leren kitesurfen. Jaarlijks gebeuren de meeste ongelukken door een tekort aan basisvaardigheden en kennis wat betreft veiligheid.
Veiligheidsregels kitesurfen >>

Regels
Om plezier te houden in watersport zijn er een aantal regels opgesteld. Er zijn regels die specifiek over voorrang tijdens het kiten gaan. Maar als kiter krijg je ook te maken met andere watergebruikers. Welke regels zijn belangrijk voor een kitesurfer?
Voorrangsregels kitesurfen >>

Handige links
Als kitesurfer is er veel informatie op internet te vinden. Om je hierin niet te laten verzuipen hebben we een overzicht van allerlei handige links. Met algemeen kitesurfnieuws en informatie, maar ook met links naar evenementen, kitesurfscholen, wind en weer en magazines.
Handige links kitesurfen >>

Belangenbehartiging
Watersportverbond is belangen behartiger en vinden een schone, toegankelijke, veilige en betaalbare watersport belangrijk. Daarom staan wij als belangenbehartiger achter de kitesurfer. Dit is op regionaal, nationaal en internationaal niveau.
Klik hier voor meer over belangenbehartiging>>

Lid worden, hoe?
Als vereniging en als persoon is het mogelijk lid te worden van het Watersportverbond. Ben je lid van een bij het verbond aangesloten vereniging, dan ben je automatisch al lid. Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?
Klik hier als je lid wilt worden>>

Bron: Watersportverbond