Spots, Kitesurfen

Hits: 601

Officieel is kitesurfen in Nederland verboden. Dit is vastgelegd in het Binnenvaart Politie Reglement, maar dit is wel met uitzondering van de kustwateren en de plaatsen waar lokaal alsnog toestemming is verleend.

Let hier op wanneer je gaat kitesurfen, de boetes liegen er namelijk niet om. Bij het kiezen van de juiste spot hou je rekening met je niveau en de windrichting. Met een aflandige wind raden we sterk af om het water op te gaan.

Iedere kitesurfer heeft zijn of haar favoriete surfspot. Als beginnende kitesurfer is het een uitdaging jouw favoriete spot te ontdekken. Ga je voor de ondiepe spots of hou je meer van diep water en ruime stranden? De ondiepe spots bevinden zich veelal in het binnenland, vaak zijn dit spots met krappe launchzones. Maar ook aan de kust heb je wel eens te maken met een lastige positie om te launchen. Dit zijn over het algemeen de gebieden waar de diepte erg afhankelijk is van het getij. Wil je op water waar de diepte gelijk blijft en je een ruim strand hebt om de vlieger makkelijk op te laten, dan zit je het beste langs de Noordzee. Check van te voren de spots in Nederland en kies de spot die het beste bij jouw wensen past.

Ontdek hier de spots in Nederland >>