Kitesurfen, Curacao

Hits: 608
Kitesurfen op Curacao
Kitesurfen op Curacao

Bij kitesurfen in de Caribbean denken je snel aan Bonaire. De spot Atlantis met aflandige wind en helblauw, vlak water.

Curaçao heeft echter ook een een tweetal mooie spots:

  • Sint Jorisbaai, toegankelijk en lekker rustig
  • Klein Curaçao, rustig maar wel een eindje varen en dus vaak in combinatie met een dagtrip

De wind is praktisch gelijk aan die van Bonaire. Variërend tussen de 14-32 knopen waarbij 17-23 veel voorkomend is. De wind is hier wat lichter dan in Nederland dus neem vooral ook grote maten mee.

Klein Curaçao

Afhankelijk van de boot en de weersomstandigheden duurt de heenreis tegen de wind in zo’n 2,5 uur. Wel even checken of je spullen mee mogen. Terug ben je zo. Dat hoeft overigens niet want het is mogelijk om te overnachten. Je hebt er een prachtig stuk strand waar je kan optuigen en launchen. Wel is het er aflandig en dus vlak.

Sint Jorisbaai

Even zoeken hoe je er moet komen maar als je kitesurfschool Nix aanhoudt dan kom je er vanzelf. Na zware regenval even goed de paden aanhouden anders heb je echt een 4×4 nodig. Je kan je auto direct op de spot parkeren en er liggen kunstgras matten om je kite op op te tuigen. Superrelaxt!

Het water op Sint Jorisbaai is wat minder blauw dan Bonaire maar dat wil de pret niet drukken. De spot heeft her en der wat obstakels zoals de Mangroven downwind en een enkele ondiepte. Het helpt altijd om even te vragen bij de locals waar je op moet letten. Je kan op een heleboel plekken staan; denk aan Oostvoorne – iets kleiner – met hier en daar een zee-egel.