Kitesurfen Oman

Hits: 768

Een van de beste kitespots die nog niet ontdekt is door de massa is Oman. Dit onbekende Arabische landje, met zo’n vier miljoen inwoners,

is een waar paradijs om te leren kiten. Het eiland Masirah, ongeveer vijf uur rijden vanaf de hoofdstad Muskat heeft verschillende kitespots, waaronder een fantastische lagune met een kiteschool (Kiteboarding Oman).

In het kiteseizoen, van juni tot september, waait de wind zo’n beetje non-stop tussen de 20 en 40 knopen. Voeg hier aan toe dat er bijna geen andere kiters zijn en je hebt de ultieme plek om jouw kite carrière te starten.Fisherman’s Bay (20 minuten van de lagune) is ook een fantastische kitespot om te oefenen. Vlak en warm water, landinwaartse wind en een kleur blauw die alleen in je grootste fantasieën voorkomt.

Op het vaste land is Ras al Hadd de beste plek voor beginners. Je zult al snel merken dat de Omani’s de meest vriendelijke en behulpzame mensen zijn die je wellicht ooit zult tegenkomen. Naast voldoende aanbod van hotels is ook wild kamperen overal in Oman toegestaan. Zet je tentje op bij een idyllisch strand en slaap onder de sterren, pomp je kite op in de ochtend op je privé strand en gril s’avonds verse vis dat je met een beetje geluk cadeau krijgt van de vissersmannen. Back to basic, het leven zoals het zou moeten zijn.