Kitesurfen, Mauritius

Hits: 564

Leren kitesurfen op Mauritius is een droom die uitkomt. Als je droom tenminste bestaat uit parelwitte stranden, turquoise groene zeeën, rum drinken in een hangmat,

zelf gevangen vis eten en, natuurlijk, kitesurfen. Wat het leven op Mauritius perfect maakt is dat je in de ochtend je lessen kunt nemen en in de middag het eiland kunt ontdekken (of je boadydrag skills verbeteren natuurlijk).

Het leven is hier simpel, goedkoop en gewoonweg fantastisch. Le Morne, gelegen aan de voet van de indrukwekkende le Morne Brabant Mountain in het zuidelijke gedeelte van het eiland, biedt alles wat je als kiter maar zou kunnen wensen. Constante zuidoost passaatwinden. Die voornamelijk in het windseizoen van juni tot november de hele dag waaien, lagunes en andere vlakwater spots. Palmar aan de oostkust van Mauritius is een nog vrij onbekende plek die ideaal is voor beginners.

Je vindt hier verschillende lagunes die een paar kilometer aan vlak water bieden met meestal stabiele wind. Prachtige kleuren en niemand anders in de oceaan behalve een paar lokale vissersmannen. Let op, de kiteschool is alleen geopend in de winterperiode van april tot november. Het is niet aan te raden buiten deze periode te gaan.