Kitesurfen, Zuid-Afrika, Kaapstad

Hits: 580

Er is geen betere plek om aan de Nederlandse winter te ontsnappen dan Kaapstad, en laat dit nou net ook de kite hoofdstad van Afrika zijn.

Je kunt hier van oktober tot maart los gaan met je kite en daarnaast ook nog deze te gekke stad ontdekken. Want in Kaapstad en omgeving heb je werkelijk alles – van wilde oceanen tot gigantische bergen.

Van oktober tot maart is het windseizoen in Zuid-Afrika en de wind waait dan ook stevig: 15 knopen op een lichte dag tot 30-35 kopen bij harde wind. Huur van tevoren of bij aankomst een auto, het is goedkoop en vaak de enige manier om je te verplaatsen.

In het noorden van het Schiereiland vind je de beste plekken om te leren kitesurfen. Op 20 tot 30 minuten rijden van Kaapstad liggen kite hotspots Dolphin beach, Sunset Beach, Bloubergstrand en Big Bay waar je kunt kiezen uit verschillende kitescholen. Bij Endless Summer House kun je relatief goedkoop een kite cursus volgen, materiaal huren of slapen.

De ervaren leraren nemen je, wanneer mogelijk, mee naar een perfecte beginnersplek, Langebaan, een turquoise gekleurde lagune. Wetsuit is altijd noodzakelijk.