Kitesurfen, De Canarische eilanden

Hits: 498

Op slechts een paar uren vliegen van Nederland vind je de drie kite hotspots Fuerteaventura, Lanzarote en Tenerifa. Hoewel de eilanden onderling verschillen,

kun je op alle drie de eilanden kitesurflessen nemen of je skills verbeteren. Je kunt het hele jaar door kiten op de eilanden, maar de beste periode zijn de zomermaanden. Een exotische bestemming, op slechts vier uurtjes vliegen van Nederland! Fuerteventura is het eiland waar de meeste mensen heen gaan om te kitesurfen, maar als je de grote menigte wilt ontwijken is Lanzarote een beter alternatief.

Een rustig voormalig vissersdorp, zonder grote hotelketens en zonder de toeristenmassa. Warm weer en betrouwbare passaatwinden (rond de 20 knopen) zorgen ervoor dat je genoeg mogelijkheden hebt om te oefenen met kitesurfen. Ook kun je relatief goedkoop een appartement, bungalow of een speciale kitesurf accommodatie huren.

Het beste strand om een cursus kiten te volgen is het Farama strand – je hebt er veel ruimte, het ligt dicht bij Famara stad en een dramatische klif van 650 meter vormt de achtergrond.

Ook Playa Honda heeft met vloed goede beginnercondities.