Over Manliften

Hits: 1566

Manliften is een manier van vliegeren met grote risico’s. Wat ik zelf niet zal gaan beoefenen.  Met namen al dat er geen verzekering is die de kosten zal vergoeden wanneer je dat doet.

Dus het is dan zeker aan te raden om de WA verzekering er eerst goed op na tew kijken voordat je er aan begint, maar dat is altijd al beter vooral als je met powerkites gaat vliegeren. Vast gebonden aan een touw dat weer bevestigd is aan een stevige paal in de grond. Of die wordt vast gehouden door enkele vrienden.

Met een grote vlieger en wat windkracht kun je dan meters hoog gaan.

Zelf heb ik meegemaakt dat eentje zo rond de 8 meter de lucht in ging. Hij liever dan ik. Als ik een leuk uitzicht wil hebben dan doe ik het wel op een veiliger manier.

Doordat er grote krachten op de vlieger losgelaten worden. Kan het ook nog eens gebeuren dat de vlieger gaat scheuren. En wat al niet meer. Ze zijn er ook niet op berekend. En het overige het materiaal ook niet. Zoals het harnas en de lijnen.

Wanneer je het toch wilt gaan doen, zorg dan dat één van jouw vrienden het touw niet hoeft vast te houden. En dat hij klaar staat met zijn mobiel. Zodat als de nood aan de man is hij meteen 112 voor je kan bellen. Maar het verstandigste is om gewoon met de vlieger om te gaan.