Wat wilt u doen?

Hits: 729

Een 2-lijns matrasvlieger kunt u gebruiken als stuntvlieger en als vlieger om de trekkracht van wind te ervaren. Een 4-lijns matrasvlieger is puur bedoeld als powerkite, dus om te "spelen" met de trekkracht.

Let u dan vooral ook op de sterkte van de lijnen. De bij de vliegers aangegeven maximaal veilige windkracht is de maximale kracht waarop de bijgeleverde lijnen zijn berekend. Het is veelal aan te raden om een setje reserve lijnen aan te schaffen met een hogere waarde.

2-Lijns matrasvliegers zijn eenvoudiger te besturen en stelt de vlieger in staat om de beginselen van de trekkracht van matrasvliegers te leren ervaren en te leren beheersen. Tevens is het met 2-lijns matrasvliegers mogelijk om trucs en stunts figuren te maken. Sommige 2-lijns matrasvliegers hebben de mogelijkheid een 3e lijn toe te voegen. Deze 3e lijn zorgt dan voor een betere beheersing van de vlieger.

4-Lijns matrasvliegers vragen om meer beheersing en zijn naast het beheersen van en aangaan van de strijd met de trekkracht, uitermate goed geschikt voor activiteiten waarbij trekkracht vereist is, denk aan dirtboarden (mountainboarden) of buggyen. De bovenste 2 lijnen van een 4-lijns matrasvlieger zijn de zogenaamde power lines deze zorgen voor het kunnen vliegeren en besturen van de vlieger, de onderste lijnen zijn de zogenaamde brake lines hiermee is het mogelijk om de snelheid te wijzigen. Overigens zorgen de brake Lines ook voor een meer directe besturing en maken het mogelijk om eenvoudiger beheerste landingen te maken.