Over Snowboarden

Hits: 3065

Het gebruik van vliegers (kites) heeft veel sporten een nieuwe dimensie gegeven. Een bekend voorbeeld is Kitesurfen dat ontwikkeld is door Surfers die sneller wilden gaan.

Kitesnowboarden lijkt op Kitesurfen (of Kiteboarden) met één verschil je doet het op sneeuw, niet op water. Normaliter wordt een Snowboard voortbewogen door zwaartekracht, en je moet met een hoek snowboarden om gebruik te maken van de zwaartekracht. Daarom Snowboard je in de bergen en op pistes. Kitesnowboarden is niet meer afhankelijk van de zwaartekracht, omdat het allemaal om windkracht draait. Om gebruik te maken van de wind heb je een kite nodig om de wind te vangen. Door je goed vast te houden en de vlieger te sturen ben je in staat om je snowboard voort te bewegen. In tegenstelling tot Snowboarden kun je het beste Kitesnowboarden op een vlakke ondergrond zoals bevroren meren. Door onvoorspelbare windvlagen is het een stuk moeilijker en zelfs gevaarlijk

om in de bergen te Kitesnowboarden. De uitrusting die je nodig hebt is praktisch hetzelfde als de uitrusting die je nodig hebt om te Snowboarden: Snowboard (met voorkeur een twin tip), Snowboardbindingen en Snow- boardboots. Draag warme, water- en winddichte kleding om je warm en droog te houden. Omdat je je vaak niet op grote hoogte bevindt kun je minder kleren aan dan wanneer je in de bergen gaat Snowboarden. Wat betreft de Kite: je kunt dezelfde Kite en Harnassen gebruiken die gebruikt worden voor Kitesurfen. Je zou je normale Snowboarding Uitrusting moeten kunnen uitbreiden met een Kitesnowboard Uitrusting voor een paar honderd euro.

Foto's