Over Teamvliegeren

Hits: 1634

Teamvliegeren beoefen je in groepsverband van twee of meer mensen. Je gaat  samen synchroon vliegeren. Het mooie hiervan is dat je er een hele leuke show van kan maken.

Het teamvliegeren gaat als volgt: Je hebt in een team één teamleider, deze vliegt (vrijwel) altijd vooraan en geeft de commando's. Nu is het de truc om de leider zo goed mogelijk te volgen.  De spacing (de afstand van neus tot neus van verschillende vliegers) moet gelijk zijn tussen alle vliegers. De leider geeft dus de commando's aan de rest van het team, zodat zij weten wat ze moeten doen. STACK (Sport Team And Competition Kiting) is een organisatie die stuntvliegerwedstrijden (onder andere voor teams) organiseerd per streek en land. Jaarlijks is er een wereldkampioenschap. Deze wedstrijden bestaan uit een aantal verplichte figuren (meestal drie), een freestyle gedeelte en het ballet. Tijdens het freestyle gedeelte laten de teams zien hoe goed ze de vliegers beheersen. Dit onderdeel gaat zonder muziek. In tegenstelling tot het ballet, wat wel met muziek is. De teams moeten proberen zoveel mogelijk de emoties die in de muziek zitten weer te geven door middel van hun vliegers.

Wat zijn nou goeie teamvliegers?

Die zijn er vrij veel,o.a.

  • De Cicade en de Gizmo
  • De Powerhouse Team
  • De Wolkenstürmer Team


Zijn er veel teams?

Ja. Ik zal er een paar noemen.

  • Dust Devils
  • The Swallows
  • Air de Rien
  • Airkraft
  • Line Up

Wat  is STACK voor een organisatie

De afkorting STACK staat voor:
Sport Team And Competitive Kiting,

Dit houdt in dat STACK een organisatie is voor het wedstrijdvliegeren voor individuelen, pairs en teams voor tweelijns - en vierlijns sport vliegers. STACK is een organisatie die zich bezig houdt met de organisatie van vliegerwedstrijden. De organisatie STACK beperkt zich alleen tot Europa. In Amerika en Japan zijn andere organisaties. Het gehele wedstrijd concept tussen deze organisaties is wel op elkaar afgestemd, zodoende is het voor een wedstrijd piloot mogelijk ook op een ander continent deel te nemen aan wedstrijden. Het lidmaatschap van één van de organisaties wordt door de andere erkent

Bij het vliegen van STACK wedstrijden gaat het vooral om het vliegen van figuren in combinatie met verschillende trucks, ook is er een onderdeel waarbij er op muziek gevlogen wordt. Een deskundige jury beoordeelt de gevlogen figuren, routine en ballet.

Vliegerseizoen

Men kan officieel lid worden van STACK NL, hiermee kan je overal in het buitenland meedoen met wedstrijden en punten verzamelen. Met deze punten wordt er over heel Europa een rangorde bijgehouden onder de vliegerpiloten. Frankrijk, Duitsland en Engeland hebben een bruisende competitie waar je als piloot kan rekenen op grote concurrentie. Het wordt dus hoog tijd dat we als Nederland tussen al het STACK geweld ook maar eens gaan meedoen.

Door wedstrijden te vliegen in Nederland kan men ook punten behalen, deze tellen echter ook mee voor de nationale kampioenschappen.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
homepage: http://www.designkites.com