Wat is Trickvliegeren?

Hits: 2003

Trickvliegeren is een heel wat rustigere bezigheid dan het powervliegeren, maar dat wil niet zeggen dat het minder spectaculair is. Je kunt je vlieger de vreemdste gecontroleerde buitelingen laten maken met wat oefening.

Voor echte precieze tricks is meer oefening nodig. Trickvliegeren wordt ook veel in teamverband gedaan, al gaat het dan vaak ook veel om precisie.

De basis van de meeste tricks is de stall. Om je vlieger in een stabiele stall te krijgen maak je een snelle looping die je plots onderbreekt door de lijnen een volle armlengte mee te geven.

Bij meer wind is dat moeilijk en dan kun je je vlieger ook in een stall krijgen door heel fel, kort naar links en naar rechts te sturen.

Op het moment dat je vlieger in een stall zit (met de neus omhoog) kun je hem daarin houden door rustig (afhankelijk van de wind) naar voren te lopen.

De beschrijvingen van verdere tricks vind je hier op de website. Goede trickvliegers zijn de Flexifoil Psycho, de Obsession van HQ Kites en Prism kites. Dat is echter nog maar een hele kleine greep uit het grote aanbod van trickvliegers, andere vliegers van deze en andere (on)bekende merken voldoen vaak ook.