Korea (geschiedenis)

Hits: 677

Het aantal legendes dat bestaat over vliegers, geeft aan hoe belangrijk de vlieger was, en is in de Koreaanse cultuur. De vlieger werd overal gebruikt voor feesten en wedstrijden.

Tegenwoordig wordt de vlieger voornamelijk gebruikt voor vliegergevechten maar in het verleden hadden ze ook een religieus doel. Sung-Su Choe schreef er het volgende over: "...In de tijd van de drie Koninkrijken waren er veel nationale feestdagen. Op deze dagen kwamen mensen uit het hele land bijeen om bij de altaren offers te brengen aan de hemel. Het was het gebruik om na de offerande naar schouwspelen te gaan kijken, waar vliegeren er 1 van was..."

Koreanen gebruiken hun ceremoniële vliegers op de laatste dag van het vliegerseizoen (15de dag van het jaar). Deze vliegers hebben staarten met daarop teksten als "Ongeluk ga weg, Geluk blijf". Deze vliegers stegen op vanuit de heuvels, en als de lijn volledig was uitgerold werden ze losgelaten. Als iemand deze vlieger dan vond, liet hij/zij hem liggen, bang om het ongeluk van de vorige eigenaar te krijgen. Bij deze gelegenheden vlogen jong en oud hun vlegers, en hoe hoger de vlieger kwam, hoe groter het geluk zou zijn in het leven van de eigenaar.

Zoals vermeld was vliegeren erg populair. De vliegers die men voor de feesten ontworpen, werden alleen die eerste 2 weken van het nieuwe jaar gevlogen.