Aekingerzand, Appelscha (vliegerspot)

Hits: 1121

Locatie: Aekingerzand, Appelscha

Provincie: Friesland

Ingezonden door: Jan Verbeek

Voor een echt mooie, qua natuur, vliegerplek moet je naar de Aekingerzand in Appelscha gaan. In de lente mag je hier niet vliegeren i.v.m. met broedende volgels maar in de zomer is dit bij uitstek een plaats voor powerkites en buggy rijden. In het nabijgelegen Canadameer kan je na het vliegeren verkoeling zoeken.


Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het Aekingerzand ligt nabij Appelscha in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.

Gebieden met stuifzand komen betrekkelijk weinig voor in Nederland. Het Aekingerzand (ook wel de Kale Duinen genoemd) is één van die gebieden. Omdat door bebossing het stuifzandkarakter verloren dreigde te gaan heeft Staatsbosbeheer besloten tot het kappen van 200 ha bos. Een kudde schapen zorgt voor de begrazing van de heide in het gebied. Precies op de grens van de provincies

Drenthe en Friesland lig de Grenspoel, een ven aan de rand van het stuifzandgebied. Aan de rand van het gebied bevindt zich een uitkijktoren, die in 1995 gebouwd is door leerlingen van het Bijzonder Jeugdwerk Aekinga uit Appelscha.

Het vliegerteam is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de hier boven verstrekte informatie

{tab Foto's}


{tab Google maps}

{google_map}Aekingerzand, Appelscha|width:750|height:400|border:1|border_style:solid|border_color:#000000{/google_map}

{tab Vliegerspots in Friesland}

{tab Video}
{youtube}dJmh3kLJgK0{/youtube}

{tab Gerelateerd}

{/tabs}


Gesponsorde links