Ginkelse heide, Ede (vliegerspots)

Hits: 1430

 Locatie: Ede, Ginkelse heide

Provincie: Gelderland

Ingezonden door: Roland van den Berg

De Ginkelse heide bij de Schaapskooi is een erg mooie vliegerplek. Er is een stuk 'gras veld' aan het begin te vinden waar het vliegeren in deze mooie omgeving gedoogd wordt. De ondergrond is een kruising tussen grassen en heide. Wordt bewandeld door o.a. konijnen en honden. En is dus niet de meest ideale ondergrond om op te powerkiten.

De vliegerplek ligt midden in een bosrijke omgeving en heeft dus een andere windkwaliteit als bv het strand. Op de Ginkelse heide zijn veel trick- en stuntvliegeraars te vinden en op drukke dagen schijnen er gerust 70 vliegers in de lucht te hangen. De Ginkelse heide is een leuke plek om wat mensen te ontmoeten en vliegers in de lucht te zien. Op goeie momenten is het er ook erg rustig (zie foto). Buggy's en MB's zijn (gelukkig) niet toegestaan.

Op de gratis parkeerplaats staat meestal wel een snackmobiel en aan de andere kant van de weg bevind zich een restaurant. Wil je wat langer blijven dan bied de camping aldaar wellicht een uitkomst. Ook is er ieder jaar een vlieger festival waar zelfgemaakte 1&2-lijners toch wel de aandacht trekken. In de zomer ten tijde van droogte geld er een rook verbod. Tevens tref je ruiters met of zonder koets, andere toeristen en omwonenden aan. Op mooie dagen lopen er ook een hoop kleine kinderen vrolijk met 1-lijnertjes te rennen.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de hier boven verstrekte informatie

{tab Foto's}

{tab Google maps}

{google_map}Ginkelse Heide, Ede tok|width:750|height:400|border:1|border_style:solid|border_color:#000000{/google_map}

{tab Vliegerspots in Gelderland}

{tab Video}

{youtube}TXR-nbp3TMg{/youtube}

{tab Gerelateerd}

 

{tab Aanmelden}

Weet jij een leuke vliegerspot en die wil jij delen met andere vliegerfanaten? Via dit formulier kan je dat aan ons doorgeven en wij plaatsen het op de site.

(het is niet mogelijk om via dit formulier direct met ons in contact te komen. voor vragen, suggesties of overige informatie klik dan hier)

{tab Feedback}

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.

{/tabs}