Schiermonnikoog, strand (vliegerspot)

Hits: 1876

Locatie: Schiermonnikoog, strand

Provincie: Groningen

Ingezonden door: Jacob Dijkstra

Het strand is het aller mooiste van dit eiland. Aan de noordkant van het eiland is het bij laagwater 1,5 kilometer breed en kilometers lang. De ideale windrichting is NW maar met NO is hier nog steeds prima te rijden. Op dit eiland heerst een gedoogbeleid wat kitebuggyen betreft. Er zijn goede afspraken gemaakt over de juiste plekken voor het buggyen. De enige en beste plek is recht tegen over de Vuurtoren (rood) en loopt door tot paal 2.

Voor de strandtenten (horeca) mag je niet kiten. Met meerdere lijnen mag je alleen tussen paal 4 en 5. Hier word druk met allerlei soorten en maten gevliegerd, maar niet met mountainboard’s, buggy’s, of ander vervoermiddel Dit klinkt lastig allemaal, maar het staat over duidelijk aangegeven op de alom aanwezige borden (zucht).

Het kitebuggy strand is het allerbeste en heeft keihard zand. Je kunt er alle kanten op. Voor de liefhebbers zijn er grote plassen die ontstaan als het water zich terug trekt. Je kan enkele kilometers heen en weer, maar ga je verder het strand af loop je het risico terug gestuurd te worden naar de juiste plekken. Hou je hier aan , het is echt groot genoeg. Vanuit de vuurtoren word alles in de gaten gehouden, wat gezien de veiligheid alleen maar goed is. (Ervaring: ze zien alles)

Je komt op Schier vanaf Lauwersoog. Van hier gaat de veerboot van rederij Wagenborg ( www.wpd.nl ). Op de site hun site kan je ook kijken wanneer het hoog en laag water is. Let op de tijden, deze veranderen namelijk elk seizoen. De boot tocht duurt ongeveer 50 minuten. Wanneer je aankomt op het prachtige eiland Schier, dan ben je nog 3 kilometer van het dorp verwijderd, Er staan bussen waar je voor een paar euro een boot retour koopt ( heen en terug bus reis ). Er staan ook altijd taxi’s te wachten, die je graag meenemen. De bus is veel goedkoper.

Taxi Drent : 0519 53 14 00 of 06 54 222 713

Heb je veel spullen, dan is er de mogelijkheid om zelf een aanhangwagen mee te nemen. Deze moet je zelf met de hand de boot op en af duwen, er zijn om het wat makkelijker te maken een soort karretjes die je aan de dissel kan bevestigen. Kom je aan op Schier, dan kan je aanhaken bij de taxi’s, die je naar het strand brengen. Bespreek wel gelijk de terugreis met duidelijke tijden. En kom op tijd, ze laten je rustig staan met je aanhanger, en het is 5 kilometer lopen naar de boot.

Het vliegerteam is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de hier boven verstrekte informatie

{tab Foto's}

{tab Google maps}

{google_map}Schiermonnikoog|width:750|height:400|border:1|border_style:solid|border_color:#000000{/google_map}

{tab Vliegerspots in Groningen}

{tab Video}
{youtube}ThUBmxKiWQ8{/youtube}

{tab Gerelateerd}

 

{/tabs}

Gesponsorde links