Autostrand, Oostvoorne (vliegerspots)

Hits: 1034

 Locatie: Autostrand, Oostvoorne

Provincie: Zuid Holland

Ingezonden door: Pierre Daamen

Om op het Autostrand te komen, moet je in Oostvoorne de bordjes "strand" volgen. Eerst kom je dan langs het Oostvoornse meer, en uit eindelijk bij een parkeerplaats. Het is niet mogelijk om er met de bus/trein te komen. Als het waait, kan je vanaf de parkeerplaats de kites al in de lucht zien.

Als je vanaf de parkeerplaats naar het strand loopt, kom je langs een slagboom, vroeger stond
die er nog niet. Wat er wel stond was een container

en een beetje onsmakelijk persoon die zijn hand op hield. Toen was het strand nog toegankelijk voor auto's, sinds 15 oktober 2004 is dat verandert. Dit omdat er een rustgebeid voor vogels is.

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuutjes lopen naar het strand, dat lijkt veel, en dan ben je wel op een topspot, vooral voor beginners! Tijdens je wandeling naar het strand zie je aan de rechterkant een groene vlakte. Dit is het vogel (broed&rust) gebied en dient ten alle tijden met rust gelaten te worden. Het water is lekker vlak, ondiep met weinig stroming. Kijk wel uit voor de paaltjes die er staan, als het hoogwater is, staan die net onder water, en bij laagwater, staan ze gewoon op het droge.

Met hoogwater kan je het lekkerste varen op Oostvoorne. Als het laagwater is, moet je nog een heel stuk lopen, als je je kite hebt opgelaten. Noord-west tot zuid-west zijn de beste windrichtingen op het autostrand, met noordenwind kan je er ook nog wel varen, alleen dan is de wind wat vlageriger, omdat die over de duinen/heuvels bij de Slufter moet komen.

Met oostenwind, kan je op het Oostvoornse mee varen, let wel op, de wind is daar vaak vlageriger, en er liggen wat stekdammen in het water. Een andere spot in de buurt ‘de Slufter’. Daar kan je bijna met alle windrichtingen varen, behalve oost en noord-oost. Let wel op, de slufter is alleen voor zeer ervaren kiters!

In de winter is het heel lekker rustig, maar als eind mei de scholen weer les beginnen te geven, en het water weer wat warmer is, kan het in het weekend best wel druk worden, vooral vooraan, in het midden. Meestal is er altijd wel een lekker rustig plekje te vinden. Alleen moet je soms wel een stukje het water in lopen.

Het strand is met vloed niet zo groot. Toch is er, in de winter & met eb, te flyboarden en buggiën, in het weekend zijn er meestal wel wat flyboarders en of buggy rijders aanwezig. Het verschil tussen eb en vloed is vrij groot en op het droog gevallen strand is ook op warmere dagen redelijk goed te flyboarden.

Tussen de duinen en de stuifduinen is een soort pleintje van zand waar flyboarders en buggiërs regelmatig te vinden zijn. Het pleintje is niet bijzonder groot dus echt veel kilometers kun je er niet maken. Op goede dagen kun je op het strand echt veel en ver rijden, bigfoots zijn dan wel een echte aanrader om door het wat mullere zand te kunnen komen.

Er is geen strandtent of surfclub in Oostvoorne, wel geven er een aantal scholen les. Soms staat er een frietkraam, boven, op de parkeerplaats. De dichtstbijzijnde shop, is Eurofun. Eurofun ligt net naast Oostvoorne en aan het Oostvoornse meer (noord kant).
Er staan nergens prullenbakken op het strand, dus neem zeker een plastic zakje  mee om je rotzooi op te ruimen!

De redactie is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de hier boven verstrekte informatie

{tab Foto's}

{tab Google maps}

{google_map} autostrand oostvoorne|width:750|height:400|border:1|border_style:solid|border_color:#000000{/google_map}

{tab Vliegerspots in Zuid-Holland}

{tab Video}

{youtube}A5YYDvpVTJw{/youtube}

{tab Gerelateerd}

 

{tab Aanmelden}

Weet jij een leuke vliegerspot en die wil jij delen met andere vliegerfanaten? Via dit formulier kan je dat aan ons doorgeven en wij plaatsen het op de site.

(het is niet mogelijk om via dit formulier direct met ons in contact te komen. voor vragen, suggesties of overige informatie klik dan hier)

{tab Feedback}

Heeft u aanvullende informatie over dit onderwerp die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar om de informatie die op de website te vinden is vollediger te maken voor onze gasten en leden.

{/tabs}