De Geschiedenis

Hits: 782

Er wordt ook gedacht dat de eerste vliegers die ongeveer 3000 jaar geleden gevlogen werden, gemaakt waren van bladeren.                                                                     

Vliegers zijn eeuwen lang gebruikt in de visserij, voor het afschrikken van vogels, het voorspellen van het weer en om deangstaanjagende boze geesten weg te jagen

In Indonesië worden vliegers gemaakt van blaaderen nog steeds gebruikt voor de visserij.

Mens vliegerde al 1000 jaar voordat het papier werd uitgevonden.

Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon ontwikkelde ook de tetraëdrische vlieger, die met veel succes gebruikt werd voor het dragen van mensen.

In het Oosten, word een vlieger gegeven aan iemand om hen veel geluk, voorspoed en genezing van een ziekte te wensen.

De moderne ram air parachute en paragliders werden ontwikkeld op basis van een parachute vlieger uitgevonden door de Amerikaanse vlieger maker Domina Jalbert in 1963.

Baden-Powell hadden veel succes met het experimenteren om mensen omhoog te halen met een vlieger.

Samuel Franklin Cody, die de uitvinder van de Cody kite-systeem, was de eerste man die in 1903 het Engels Kanaal overstak, hangend aan een cody vlieger. Ook was hij de eerste man in Engeland die een gemotoriseerde vliegtuig bouwde.

Samuel Franklin Cody was ook de eerste man die verongelukte met een vliegtuig in 1913.

In 1901 gebruikte Marconi een Hexagon kite om daar mee de eerste radiosignalen over de Atlantische Oceaan te zenden, de lijn van de vlieger gebruikt hij als antenne.

Benjamin Franklin gebruikte een vlieger om te bewijzen dat de bliksem elektriciteit is.

In 1847, won een jongen een wedstrijd om te vliegen en te landen met zijn vlieger aan de andere kant van de Niagara River. Vervolgens gebruikten ze de vliegerlijn om grotere kabels over de rivier te trekken, waardoor ze aan de eerste spoorbrug tussen Canada en de Verenigde Staten.

Vliegers zijn gebruikt om mensen op zee te redden.

De paragliders dat bracht de eerste ruimte capsules naar de aarde. Het was een ontwikkeling van de Rogallo Kite uitgevonden door Francis Rogallo in 1948.