Over Vliegervissen

Hits: 1825

Door wat op het internet te surfen kwam ik enkele foto's tegen die mijn aandacht trokken. Daar stonden vissers met met behulp van een speciale vlieger aan het vissen.

Naar wat speurwerk ben ik daar meer over te weten gekomen. Deze manier van vliegeren (In het nederlands vlieger vissen) is al ontstaan in 1911. Door een Californiaan, die had een vislijn met wasknijpers vastgezet aan de vliegerlijn. Het vlieger vissen is vooral bedoelt om het "levende aas" aan het wateroppervlak te houden.

Door het actieve bewegen van het aas aan het oppervlak wordt de vis aangetrokken. Twee andere voordelen van deze techniek zijn dat er verder van de boot/strand/oever gevist kan worden. En bij helder water is de vislijn niet altijd duidelijk zichtbaar.Het kan met een aangepaste hengel. (Die is korter dan een normale of met een lier)

 

De vlieger zorgt ervoor dat het aas en de vislijn van de boot wordt afgedreven. De vislijn zit met een release clip vast aan de vliegerlijn (meestal gevlochten lijn 50 lb). Wanneer een vis het aas pakt dient de lijn strak gedraaid te worden tot de release clip. Nadat de vis het aas voldoende heeft gepakt en bewogen zal de vislijn uit de release clip worden getrokken. Waarna de visser de hengel naar de vis wijst, De lijn langzaam binnenhaalt en de haak zet wanneer de lijn strak komt te staan.Bij het vlieger vissen wordt er gevist op Sailfish, Dorado, Baracuda, tonijn, haai etc.

Meer uit deze categorie:

Meer interessante artikelen: